“Mujafas Kamp” på DR2


Mujafas Kamp er en dokumentarfilm om unge indvandrere der, på trods af en opvækst med kriminalitet, forsøger at skabe sig en bedre tilværelse. Filmen viser et nuanceret billede af de unge indvandrere og belyser deres forhold; de fleste af de unge har ingen uddannelse, og kan ikke få et arbejde. Hos politiet er de synonym med problemer og ballade. Som ung bliver mange fascineret af kriminalitetens spænding og de hurtige penge, men ender ofte med en straffeattest der ikke gavner deres fremtid.
No Parking fulgte en gruppe unge indvandrerdrenge fra Taastrupgaard i Storkøbenhavn, der havde startet et fodboldhold og skulle møde deres ærkefjende – Glostrup Politi.
Ingen af parterne lagde skjul på det anspændte forhold – og på den måde blev fodboldkampen omdrejningspunkt for portrætter af 2 indvandrere, deres tilsynsmand på Taastrupgaard, og en politimand der kendte dem alt for godt. På trods af vilkårene var der en stærk vilje blandt de unge indvandrere – især når det gjaldt om at vinde kampen.

Filmen er instrueret af Morten Ranmar og produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut, samt Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration. Mujafas Kamp blev vist på DR2.

Læs mere på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0406082/?ref_=fn_al_tt_1