Dinosaurer på Bornholm
Dokumentarfilm i samarbejde med Danmarks Radio

I 2005 lavede No Parking et animationsprojekt om dinosaurer til formidlingcenteret Naturbornholm. Vi kom i kontakt med ledende dinosaurforskere og fandt ud af at de havde masser af gode historier at fortælle. Således opstod idéen til dette TV-projekt, der kombinerer den dokumentariske fortælling om fund af dinosaurfossiler på Bornholm, med animerede dinosaursekvenser.

Oplevelsesrig fortælling
No Parking kontaktede Danmarks Radio med oplæg til en dokumentarfilm, hvor man indlever sig i forskernes verden og oplever dinosaurerne sådan som de mener dyrene har opført sig og set ud. En væsentlig del af programmet benytter derfor 3D-visualisering af dinosaurer og i dele af programmet er sekvenserne sammenklippet, så man et øjeblik bliver i tvivl om, hvorvidt det er fakta eller fiktion. Denne fortællerfom er med til at øge spændingen og forståelsen for forskernes arbejde.

Valget faldt på den karismatiske Per Christiansen og den omhyggelige Jesper Milan, som filmens to hovedpersoner. Filmen er tilrettelagt som en slags “road story”, hvor vi følger de to forskerne rundt på Bornholm – og oplever de steder hvor der er fundet spor efter dinosaurer på klippeøen. Vi får en fornemmelse af naturens kræfter, når de må vade igennem vand, eller gå igennem vildnis for at komme ud til nogle af fundstederne. Endeligt ender vores hovedpersoner op hjemme hos biologen Richard Bromley, der bor i en gammel mølle på Bornholm, hvor snakken går om dinosaurer.

3D-animation
Der var fra starten lagt op til at filmen skulle krydsklippes med livagtige animationer af dinosaurer, så man fornemmer hvad det er for nogle billeder vores forskere har i hovedet. Kvaliteten skulle derfor kunne leve op til det man har set i film som Jurassic Park og Walking with the Dinosaurs. Det var derfor ikke uvæsentligt hvem der fik ansvaret for 3D-animationerne.

Valget faldt på A-Film som samarbejdspartner, hvor No Parkings animator Filip Kastrup blev installeret. På denne måde kunne vi trække på A-Films bredde erfaring og samtidig have en mand indenfor som kendte instruktøren Morten Ranmars ønsker for projektet.

Siden Jurassic Park har forskningen afsløret at dinosaurerne så anderledes ud end man troede dengang. Med dette projekt har vi ajourført dinosauranimationen i en flot og livagtig udførsel.