360 grader i Venedig
Installation for Louisiana på Venedig Biennalen
Projektets baggrund

I forbindelse med arkitekturudstillingen “New Nordic” på Louisiana, blev No Parking kontaktet af kurator Kjeld Kjeldsen, der havde et ønske om at lave en videoinstallation omkring arkitekten Jan Gehls teorier. Man ønskede at skabe projektioner der omgav publikum og satte dem i centrum af oplevelsen. Denne form for 360 grader installation var ikke lavet i Danmark før, men No Parking havde lavet flere projekter hvor der projiceres på en kurvet flade. I den forbindelse havde vi både lavet filmoptagelser i 180 grader og håndteret udfordringen om et gigantisk videoformat. Begge erfaringer ville vise sig at blive nyttige på dette projekt, hvor billedet skulle gå hele vejen rundt.

Udvikling af formatet
På Louisiana var der plads til en installation med en diameter på ca. 10 meter, men museet gik fra starten med tanker om at projektet skulle videre ud i verden. Det blev derfor besluttet at vi  både skulle arbejde på en fast opbygget installation på Louisiana, og en større mobil installation med en diameter på 12 meter, der kunne pilles ned igen og sættes op andre steder. No Parking byggede først de påtænkte modeller op med et 3D-program, så man kunne lave de nødvendige beregninger og få en idé om hvordan det færdige resultat ville se ud. Efter godkendt pre-visualisering, byggede vi den store model op i 1:1. På denne måde kunne vi gøre alle de nødvendige praktiske erfaringer inden den rigtige opsætning.
Case_Venedig_side-1
360 grader filmproduktion
Louisiana ønskede en sanselig billedside hvor publikum kunne vende og dreje sig og udforske de visuelle omgivelser. No Parking udviklede derfor en teknik så der kunne filmes i 360 grader. Vi placerede flere små højopløselige videokameraer så de filmede rundt i forskellige vinkler. De mange kameravinkler blev synkroniseret og videoerne blev herefter strikket sammen til et stort billede. Resultatet er et billede hvor man som publikum føler at man står midt i et levende billede.
Case_Venedig_side-2

Venedig Biennalen
Hver andet år er der arkitekturbiennale i Venedig, hvor Louisiana tidligere har deltaget med en selvstændig pavillion. Det ønskede man ligeledes at gøre med denne spektakulære installation. Den mobile installation blev derfor fragtet afsted til Venedig og No Parking sendte 3 mand ned for at koordinere og deltage i opbygningen af installationen. Efter at det hele var godkendt, blev en lokal tekniker instrueret i service og vedligeholdelse, for at sikre den daglige drift i 3 måneder.