Vejen til Frelse
Prisvindende udstilling på Esrum Kloster

“Vejen til Frelse” på Esrum Kloster er en interaktiv udstilling hvor den besøgendes oplevelse og selvrefleksion er i centrum. Udstillingen indeholder meget få traditionelle museumsgenstande. I stedet er der fokuseret på digitale oplevelser der formidler udstillingens fokus. Vejen til Frelse har vundet Historiske Dages fornyelsespris 2016.

No Parking har deltaget i konceptudviklingen af udstillingens digitale installationer i samarbejde med museet. Vi har leveret et ’ideologibarometer’, hvor man kan teste sin overbevisning, en digital skriftestol, to lydinstallationer og fire fortælleskærme med ekspertvideoer.

Ideologibarometeret er opbygget med inspiration fra moderne TV-Gameshows, hvor man typisk deltager i en Quiz. På samme måde stiller barometeret spørgsmål – i stedet omkring ideologiske og religiøse emner, f.eks. om man tror på et liv efter døden? Den besøgende vælger imellem 3 svarmuligheder på metalliske knapper, der er monteret på en højglanslakeret pult. Grafikken vises på en projektion, til slut med en grafisk resultatvisning som man kan dele på Facebook.

Den digitale skriftestol fungerer ved at man indtaster sin bekendelse på en touchskærm, inde i en boks der er aflukket for nysgerrige blikke. Efter fem minutter bliver bekendelsen vist i en projektion på en model af en gammel altertavle. Projektionen skifter imellem de sidste 10 bekendelser.

Lydinstallationerne er udført med bevægelsessensor der aktiverer en lydfortælling. På fortælleskærmene kan man stille tre spørgsmål om begrebet “frelse” til en teolog, hjerneforsker, psykolog og etnolog. Eksperterne blev interviewet af No Parking og filmet på vores studie.