Formidling på Trekroner
Biograf installation og interaktive oplevelser
Udviklingsprocessen

No Parking blev i 2009 koblet på projektet af kommunikationsbureauet Bysted A/S. Processen startede med at etablere et grundkoncept for rammeprojektet “Københavns Befæstning”, der udover Trekroner søfort indbefatter fortet Garderhøj og Vestvolden.

I konceptudviklingen har No Parking bl.a. været med til at skabe en formidlingsstrategi, hvor der kommunikeres i 3 forskellige lag; det nutidige, det informative og det sanselige. For at gøre formidlingen relevant for publikum, har vi udviklet Personaer – en slags fortællerfigurer der er med til at levendegøre historien. Vi har desuden arbejdet med benyttelse af interaktivitet og nye digitale værktøjer i formidlingen. Se mere på: www.befaestningen.dk

Installationer
På Trekroner har No Parking leveret flere færdige installationer. For det første har vi skabt et filmrum med en stor buet skærm, hvor der vises en visualisering af det berømte søslag “Slaget på Reden”. Endvidere har vi lavet 4 interaktive sanseoplevelser i kassemat-bygningens mørke kælder. Sidst men ikke mindst har vi haft ansvar for automatisering af installationerne – hvilket er vigtigt, da udstillingen er ubemandet. No Parking har med filminstallationen på Trekroner, leveret en komplet multimedieinstallation i en kombination af film, surround-sound og lyseffekter. Installationen er bygget op med en stort buet videoskærm på 7,2 x 1,6 meter, hvortil der benyttes 3 videoprojektorer. Det store videobillede er med til at fremhæve oplevelsen af udsynet på Trekroner.
Case_Trekroner_side-3
 

Morten Ranmar udarbejdede manuskriptet i samarbejde med en kollega fra filmbyen; Ebbe Kyrø. Efter at manuskriptet var godkendt blev der lavet et storyboard, som blev indskannet og klippet sammen for at give en idé om indhold og varighed. Filmens optagelser blev lavet i Orlogsmuseets gamle kanonkælder, med skuespilleren Nis Bank Mikkelsen som filmens fortæller – der tænker tilbage på dengang han deltog i “Slaget på Reden”.
Filmen benytter en del animationer og grafik, for at visualisere begivenheden. Historiske malerier blev digitaliseret og lavet tredimensionelle, så det ser ud som om de har dybde og bevægelse. Den grafiske side blev udarbejdet af A.Film, som er en af No Parkings samarbejdspartnere.

Case_Trekroner_side-2
 
Interaktive sanseoplevelser
I kassematbygningens kælder har vi lavet 4 lys- og lydinstallationer, der interagerer med publikum via bevægelsessensorer. Her levendegøres fortællingerne med sanselige oplevelser, f.eks. er der i et af de mørke rum en stemme der kalder på dig igennem hulrum i betonen. På den lange mørke gang udløser man en simuleret eksplosion. Og i køkkenet skælder kokkens stemme ud over at man kommer for sent, mens gryderne er ved at “koge over” med lyd og lys.

Ubemandet automatisering
Trekroner er et ubemandet formidlingscenter. Derfor forslog No Parking fra starten at der blev etableret et intelligent styresystem, som kan tænde for udstillingerne om morgenen og slukke ned om aftenen. Endvidere monitorerer systemet driften og udsender e-mail til supportpersonale i tilfælde af tekniske fejl. No Parking har haft ansvaret for specificering, levering og programmering af styresystemet.