Virtual Reality kikkert
Et kig tilbage på 3 historiske tidsperioder i Roskilde

Roskilde by har gennemgået mange forandringer siden middelalderen. På Stændertorvet blev der i middelalderen opført en frådstenskirke, der nogle hundrede år senere blev afløst af en teglstenskirke. I dag er kirken revet ned, bortset fra dets karakteristiske tårn der fungerer som museum.

3 Tidsperioder
Fra det bevarede kirketårn kan man kigge nedover Stændertorvet i en Virtual Reality kikkert og opleve hvordan pladsen har set ud i fortiden. No Parking har konstrueret den robuste kikkert og produceret det visuelle indhold, hvor man kan opleve Stændertorvet igennem 3 forskellige tidsperioder. Fortidens bybillede er genskabt som 3D-computergrafik i samarbejde med arkæologer fra Roskilde Museum. Da mange af bybilledets detaljer er ukendte, har vi udviklet en grafisk stil der fremhæver de kendte detaljer, og lader andre elementer stå uden detaljering. Når man fokuserer på et område med kikkerten – zoomer billedet ind og der fremkommer en farvelagt visualisering af de elementer som museet har ønsket at fremhæve.

case_vr-kikkert_side01

Specialbygget Kikkert
No Parking har tegnet og produceret kikkerten, der er lavet i aluminium og rustfrit stål. Inde i kikkerten er der monteret præcise sensorer der aflæser kikkertens synsretning. Det visuelle billede gengives på en kompakt computerskærm der er indbygget i kikkerten. Når man drejer på kikkerten, aflæses sensorernes retningsdata og der vises en tilsvarende synsvinkel i computergrafikken. Den visuelle formidling ledsages af en lydside der afspilles på 2 små højtalere, der er indbygget på hver side af kikkertens søgerfelt. På denne måde får de besøgende en oplevelse af at kunne kigge rundt i fortidens bybilleder. Man skifter imellem de 3 tidsaldre via en knap på kikkerten.