Naturkraft
Interaktive sanseoplevelser

Kunde:     Fonden Naturkraft
Produkt:   1200 kvm. udstilling
Formål:    Digitale oplevelsesinstallationer, der giver indblik i naturen

Naturkraft er et nyt oplevelsescenter i Ringkøbing, der kombinerer et kæmpe parkanlæg, med en stor formidlingsbygning med flere udstillingspavilloner. Projektet har været undervejs i flere år og er tegnet af arkitekterne Thøgersen & Stouby. No Parking har haft entreprise på udvikling af hovedinstallationerne, og har også leveret alt AV og IT-udstyr.

Naturkraft er fuld af sanselige installationer.  “Livets Træ” er en installation hvor man følger et træ igennem årstiderne. Effekten er skabt via projektion med 6 kraftige videoprojektorer på en stor himmelsfære. Her kan man følge træet, fra det blomstrer om foråret til efterårets smukke løvfald. I skovbunden viser animationerne hvordan træet optager næring fra jorden. Visualiseringerne er skabt i høj opløsning og realistisk stil – i et 12 minutters loop.

Livets Træ byder også på flere interaktive installationer, som er placeret på gangbroen. Feks. kan man ligge hånden på en messingskive og udløse en regnsky, eller blæse i en messingtragt og opleve hvordan træet optager vores CO2 og kvitterer med livsnødvendig ilt.

 

En anden installation er “Mennesket i Naturen”. Det er et projiceret ressource-spil, der forholder sig skarpt til nutidens klimaudfordringer. Man opbygger byer og samfund ved at ligge brikker ind på landskabet, og kan se hvordan indbyggertallet vokser. Men desværre har de voksende aktiviteter en bivirkning, der får isen til at smelte og vandet til at stige. Spillet advarer om dette med kraftige rumlelyde og blinkende lyseffekter.

No Parking har også lavet en kæmpe lysinstallation “Bølgen” sammen med lysdesigner Jens Lind. I Bølgen benytter vi også videoprojektioner og lyd til at skabe fornemmelsen af den brusende bølge. Endvidere er der flere sensorer igennem Bølgen, der registrerer de besøgendes bevægelser og udløser kraftige lyd og videoeffekter, der hvor de går.

Den komplette udstilling og dets lys, kontrolleres af et centralt “Blocks” styresystem, som No Parking har leveret og programmeret.  Dette system er samtidig et CMS-system, hvor centreret eksempelvis kan vedligeholde indhold på skærme og lydtableauer.