Kultur på Vadehavet
Dynamiske projektioner og skærme

Vi ønskede at skabe fornemmelsen af at rummet er levende. Dette er opnået med animerede projektioner der flytter sig rundt på væggene og henover loftet.Området omkring det danske Vadehav er præget af en særlig kultur, med fortællinger om menneskets kamp med havet. Dette er udgangspunktet for en omfattende ny kulturudstilling på Vadehavscenteret. Her kan man opleve fortællinger fra de første vikinger der bosatte sig i området, igennem landskabets forvandling bag lukkede diger, til den nyere tids turisme.

 

No Parking har levendegjort kulturfortællingerne med projektioner, der bevæger sig rundt i rummet, ved hjælp af bevægelige spejle. Her vises blandt andet animationer af fænomener som okseudskibning, hvalfangst, høst på marsken og sort sol. Projektionerne er ledsaget af en lydkomposition, der tilsammen skaber et levende og dynamisk udstillingsrum.

For enden af den store mørke glas plint med genstande, der er udformet af JAC Studios, har vi indbygget 4 store touchskærme. På skærmene kan man udforske fortællinger om de udstillede gensande, i form af artikler, film og animationer. Når man har valgt en fortælling på skærmen, kommer der lys på den relevante genstand i udstillingen. I modsætning til væganimationerne, der opleves i sort/hvid, benytter skærmenes animationer et nedtonet lag af farve. Animationerne er tilrettelagt som en billedbog, hvor man bladrer fra scene til scene. Al data på skærmene er indlagt på et moderne CMS-system, således at det er nemt at holde opdateret, samt tilføje nye fortællinger.