Savn & Brand udstilling
Interaktiv udstilling på Ret & Straf Museet

Savn og Brand er titlen på en ny og anderledes udstilling på Ret & Straf Museet i Faaborg. De besøgende bliver udrustet med en staldlygte og sendes ind i udstillingen, hvor der indledningsvis kun er et svagt køligt lys. Når de besøgende bevæger sig rundt, tænder der varmt lys op omkring dem og deres færden udløser desuden lyd og levende billeder. På denne måde fortælles historien om en 100 år gammel forbrydelse hvor en ung fyr på 16 år endte med at blive årsag til en brand, hvor en ung pige døde. De besøgende sættes i centrum af en total interaktiv oplevelse, der er nyskabende for museernes måde at formidle på.

Hovedleverandør
No Parking har deltaget i konceptudviklingen af projektet, og været hovedentreprenør for den samlede interaktive oplevelse. Vi har leveret lysdesign, lydfortællinger, videoinstallationer og et avanceret styresystem der kan aflæse publikums færden i udstillingen og aktivere de digitale installationer. Dette sker via en række avancerede sensorer i udstillingen. Styresystemet er forbundet til intelligente lamper der toner op rundt omkring de besøgende –  i et af rummene simuleres ildebranden ved at flimre i varme farver, alt i mens en stor projektion på hele den ene væg og en buldrende lydside, skaber en livagtig illusion af de voldsomme flammer der fortærer bondegården.

Case_Brand_side1

Til det sidste rum i udstillingen har vi leveret et spil, hvor man skal svare på en række vidnesudsagn og dermed være med til at bestemme dommen over den unge forbryder. Spillet skaber undervejs dialog imellem publikum, og til slut sænker der sig en eftertænksomhed når dommen læses op. Der var nemlig dødstraf i Danmark for 100 år siden – og man risikerer derfor at sende den unge mand til bødlen.