Forstadens fortælling
Fortælleskærme med interviewfilm på Arbejdermuseet

I forbindelse med udstillingen “Forstaden – elsket og udskældt” på Arbejdermuseet i København, har No Parking leveret komplet indhold til en række interaktive fortælleskærme. Skærmene er i udstillingen ophængt i vertikalt format, for at give en menneskelig fornemmelse af de personer som optræder på film. I bunden af skærmene er der en menu, hvor den besøgende kan “stille spørgsmål” til eksperter omkring temaet for udstillingen – arbejderklassens udflytning til forstaden.

No Parking filmede og interviewede en række eksperter bestående af bl.a. arkitekter og antropologer på vores studie på Bispevej. Videokameraet var monteret vertikalt så det filmede i portræt format, for at passe til skærmenes orientering. Efter optagelserne blev videomaterialet redigeret i samarbejde med Arbejdermuseet og tilrettelagt til interaktivt brug. No Parking har ligeledes stået for det grafiske interface og programmering af de interaktive applikationer, der bliver afviklet på 21,5″ touchskærme.

I udarbejdelsen af filmene er der lagt vægt på at opnå et imødekommende og seriøst udtryk. Som tommelfingerregel er filmene begrænset til maksimalt 3 minutter, hvilket passer godt til udstillingsbrug. Når man ikke har valgt en film, står eksperterne levende foran en, og afventer et valg. Bortset fra på et par enkelte skærme, hvor museet ønskede at sætte flere eksperter sammen, er der lagt vægt på, at størrelsen på de ansigter man møder er i realistiske mål – nærmest i én til én.