Deutsches Museum
Moderne udstilling om personlig identitet

Kunde:     Bund Deutscher Nordschleswiger
Produkt:   500 kvm. udstilling og installation i foyer
Formål:    En moderne afspejlning af det tyske mindretals historie, med fokus på identitet og kultur.

Det tyske mindretal opstod efter folkeafstemningen 1920. En ny udstilling stiller skarpt på mindretallets tyske identitet og flirten med nazismen, før de blev en nutidens medaktør i det sønderjyske grænseland. No Parking har stået for konceptudvikling og udarbejdelse af udstillingen, i samarbejde med Engelbrecht Construction.

Udstillingen i Sønderborg er bygget op med identitet som hovedtema. I stueetagen er der fokus på mindre-tallets rejse fra folkeafstemning til nutiden, i en søgen efter identitet. Nazismen, der ofte gemmes væk, er her tildelt et af etagens største rum og formidles i en ærlig og selv-udleverende fortælling. Her er de kontroversielle genstande gemt bag spejlglas, der først bliver gennemsigtigt når man stiller sig hen foran montrerne. Alle etagens rum undtaget det sidste, er mørklagt for at skabe en fortættet og fokuseret stemning med udstillingslys. I det sidste rum benyttes to endevinduer, til at skabe en vandring mod dagslyset.

Næsten alle steder i udstillingen inddrages vi i et dybere lag af fortællinger, via touch-skærme med lytterør. Disse fortælleskærme  indeholder videoer og uddybende forklaringer om de udstillede genstande.

Udstillingens sidste rum formidler om mindretallets fremtid igennem seks unges fortællinger. Her skiftes de unge til at fortælle hvordan de oplever at være en del af et mindretal, og hvad de tror det vil bære med sig i fremtiden.

Udstillingen er automatiseret med et “Blocks” system, der sørger for daglig optænding af alt udstyr. Blocks er samtidig et CMS-system der indeholder alle videoer, tekster og billeder i udstillingen, og gør det enkelt at opdatere indholdet via et almindeligt web-interface.