Automobiler i Den Gamle By
Taktile installationer der giver liv til gamle biler

Frilandsmuseet Den Gamle By har åbnet to nye attraktioner fra begyndelsen af 1900-tallet. Det ene er et automobilværksted, hvor man kan se hvordan en bilmotor blev repareret i gamle dage. Det andet er en bilforhandler, hvor der er udstillet tre veteranbiler af typen Ford Coupé, en Ford Sedan og en Citroen C3. No Parking har leveret interaktive installationer til begge udstillinger.

 

Automobilværksted
På automobilværkstedet møder man en veteranbil, hvor foruden er lavet om til en filmskærm. Her viser en animation at man skal dreje på motorens starthåndtag. Når man roterer håndtaget hører man lyden af en motor der forsøger at starte – og efter et par omgange går der en tegnefilm i gang. Filmen viser en bil der går i stå, bliver hentet med kranvogn, og kørt hen til værkstedet. Man ser motoren blive udtaget og de forskellige dele blive repareret. I takt med at man ser værkstedet maskiner i tegnefilmen, bliver der sat lys på dem i udstillingen og lyd fra en lokalt placeret højtaler. På denne måde hjælper tegnefilmen med at binde reparationen af motoren, sammen med de udstillede genstande i værkstedet.

Bilforhandler
Hos bilforhandleren bliver man mødt af en projektion af en bilsælger, der beder en om at pege på en af bilerne i et katalog på skranken. Kataloget fremstår i lakeret træ, hvor nedfældede aluminiumsfelter viser motiver af de udstillede biler i lokalet. Hver af de tre taktile knapper kan udløse flere fortællinger, hvor sælgeren gør reklame for bilerne. No Parking har udviklet fortællingerne i samarbejde med museet, og benyttet en professionel skuespiller som bilsælger. Fortællingerne kan både afspilles på dansk og engelsk.